Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Ağustos 2015 Çarşamba

Siyonizm Ve Evanjelizm

                                                 Siyonizm Ve Evanjelizm
                       Sevgili okurlarım,bildiğiniz gibi Siyonizm Dünya üzerindeki Yahudi varlığını korumayı gözeten bir harekettir.Bu hareket Yahudi kültürünü yaşatacak insanların azalmasıyla yani diğer bir deyişle diğer kültürler arasında Yahudi kültürünün asimile olmasının hızlanmasıyla beraber güç kazanmıştır.Şu an Siyonizm Hareketi çoğu Yahudi tarafından kabul görmüş ve Yahudi Dininin,kültürünün kurtarıcısı ilan edilmiştir.
                       Siyonizm Hareketinin temel amaçlarından birisi Yahudilerin dinlerini ve kültürlerini rahatça yaşayabilecekleri bir devlet kurmaktır.Siyonizm 14 Mayıs 1948 tarihinde amacına ulaşmış ve İsrail Devletini kurmuştur.Ne var ki bu tarihten itibaren Yahudiler ve Araplar arasında savaş eksik olmamıştır.Günümüzde de Yahudi nüfusu azalmaya devam etmekte ve Yahudiler ile Araplar arasında savaşlar sürmektedir.
                       Siyonizmin amaçları büyük olduğundan çok sayıda müttefiki olması gerekmektedir.Bu yüzden Siyonistler Evanjelizm adlı Yahudilere büyük önem veren Hristiyanlık Mezhebine büyük önem vermektedirler.Bu mezhebin nüfusu başta Amerika'da az olsa da Siyonist Yahudilerin desteğiyle her geçen yıl artmış ve günümüzde de bazı kaynaklara göre Amerika nüfusunun üçte birine ulaşmıştır.Siyonistler tarafından kandırılan bu Hristiyanlar Yahudilerin seçilmiş halk olduğuna inandırılmışlar ve Hz. İsa'nın gelişiyle birlikte Yahudilerin Dünya egemenliğine sahip olacağını kabul etmişlerdir.Evanjelizm Mezhebine bağlı insanlar Dünya'da kötülük ne kadar artarsa Hz. İsa'nın o kadar erken geleceğini kabul ederler.Bu yüzden kötülük yapmak bu Mezhebe bağlı insanlar için kutsaldır.
                       Sevgili okurlarım,bana sorarsanız Deccal'den sonra Mesih'in Dünya'ya gelip her şeyi güzel yapacağına inanmak işin kolayına kaçmaktır.Üstüne üstlük Mesih'in gelmesi için kötülükler yapmak ise tam anlamıyla ahmaklıktır.İnsanların kaderlerini tayin edecek olan Mesih veya Deccal değildir,bizzat insanların kendileridir.

               
                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder